top of page

אקדמיית אריך פרום הבינלאומית ל"אמנות האהבה"

The International Erich Fromm Art of Loving Academy

היום, כפי שחזה אריך פרום, האנושות נמצאת במשבר חברתי גדול. ניכור ובדידות הולכים וגוברים. התקשורת בין האנשים מבוססת יותר ויותר על טכנולוגיה, ונראה שהאנושות מאבדת את ה"אנושיות" שלה.

אריך פרום הציע תפיסה הומנית של האדם, ורעיונותיו לגבי מהות האהבה נותנים תשובה לבעיות אלה. 

זיהוי הכאב והצורך במענה לבעיות הבדידות, הניכור ואובדן המשמעות בחברה של ימינו-אנו הביאו אותנו לפתח ולהקים  את האקדמיה הבינלאומית לאמנות האהבה.

האקדמיה שואפת להעלות את המודעות לחשיבותן של עקרונות אמנות האהבה, להרחיב את הידע ולעודד פרטים בחברה לפעול ברוח רעיונותיו של אריך פרום ביחס לעצמם, בחייהם הפרטיים והמקצועיים וכמשפיעים על החברה והאקוסיסטם.

האקדמיה מלמדת את הרקע התאורטי של אמנות האהבה ויישומו בחיי היומיום. 

במסגרת האקדמיה יוצעו קורסים וסדנאות בינלאומיים במגוון שפות. אלו יהיו מותאמים לקהלי-יעד שונים: אנשי מקצועות טיפוליים, אנשי חינוך, הורים, משפחות, ארגונים חברתיים, מוסדות ממשלתיים ואפילו ארגונים עסקיים ומוסדות צבאיים (ערך אהבת המולדת).

לאקדמיה ארבעה מרכיבים השזורים זה בזה:

1. קורסים - ברובם מקוונים ואסינכרונים כאשר בתוכם משולבות אופציות למפגשים סינכרונים ולמפגשים פנים אל פנים (קורסים היברידיים). הקורסים יכללו ידע תיאורטי ומשימות התנסות- משימות חקר ויישום בחיי המשתתפים.

הקורסים מפותחים בימים אלו ע"י מיטב אנשי המקצוע בתחום, ויהיו בנויים בפלטפורמות טכנולוגיות חדשניות, נגישות וידידותיות לשימוש.

2. סדנאות - מפגשים פנים אל פנים בלמידה חוויתית והתנסותית. קיימת השאיפה כי בעתיד סדנאות אלה יהפכו לקהילות לומדות ומפתחות ידע.

3. פיתוח - תרגום עקרונות הפעולה של אריך פרום לכלים פרקטיים הניתנים ללמידה, התנסות ושכלול.

4. יצירת צורך ומודעות אצל הקהל - יצירת "מסע לקוח" ("The Consumer Journey")      

Awarenesses To

Interest To

Desire To

Action To

Post-action

וזאת באמצעות תוכן שיווקי מותאם ונעזר מדיות רלוונטיות. צורך זה יביא את המשתתפים למודעות, עניין ומוכנות להתנסות בלמידה חדשנית זו.

גיורא קלר (M.A) - יוזם ומנכ"ל האיגוד ומנהל האקדמיה.

פסיכולוג קליני מומחה בעל נסיון עשיר בטיפול בבוגרים, נוער, ילדים  ומשפחות.

מאז 2006 גיורא הינו הבעלים של החברה: "שיח מלב אל לב בע"מ" לייעוץ, ייזום וניהול פרויקטים חברתיים.

המפגש של גיורא עם 'אמנות האהבה' ובעקבות זאת עם משנתו של אריך פרום נתן מענה לשאלות הקיומיות והמקצועיות שעלו אצלו תוך כדי העבודה כפסיכולוג ומתוך חוויותיו האישיות. בעקרונות תורתו של אריך פרום מצא גיורא בית רעיוני. מתוך הכרה בערכו של אותו בית רעיוני נוצרה והתפתחה אצל גיורא התשוקה לשתף ולהנחיל את רעיונות 'אמנות האהבה'. 

גיורא הוא היוזם והמקים של איגוד אריך פרום ישראל ושל האקדמיה הבינלאומית לאמנות האהבה.

giora_edited.jpg

רונן קינן - אחראי טכנולוגיה של האקדמיה (C.T.O).

.M.A במדעי המחשב ומתמטיקה, אוניברסיטת תל אביב.

בעל ניסיון רב שנים במגוון תפקידי ניהול ופיתוח בחברות הייטק בישראל ובארה"ב. 

בעל ידע מעמיק בטכנולוגיה ושילובה בתוכניות לימוד ומערכות חינוך מתקדמות. במהלך למעלה מ-10 שנים (2008-2018) כיהן כסמנכ"ל הטכנולוגיה במט"ח (המרכז לטכנולוגיה חינוכית - חינוך, למידה והוראה במאה ה-21. ארגון המעסיק כ-600 עובדים). את הנסיון שצבר רונן בהגשמת החזון של מט"ח - לקדם את החינוך בישראל ולהעניק לכל תלמיד את הזדמנות ללמוד בסביבת למידה מתקדמת שתציב את התלמיד בחזית הידע ותכין אותו למאה ה- 21 כאזרח תורם מבחינה יצרנית, ערכית וחברתית - הוא מביא איתו לאקדמיה הבינלאומית לאמנות האהבה.

 

רונן קינן.jpg

ד"ר רחל פסטרנק (Ph.D - אחראית פדגוגית של האקדמיה.

עובדת למעלה מ-25 שנה במכללה למינהל בראשל"צ. במהלך השנים האחרונות עסקה במגוון רב של תפקידי ניהול בכירים בתחומי החינוך והמחקר החינוכי. שימשה כמרצה, חוקרת ואף דיקנית ביה"ס למדעי התנהגות ופסיכולוגיה שכולל תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני בייעוץ ארגוני ובלימודי משפחה.

תחומי עיסוקה האקדמי הם סוציולוגיה של החינוך והמשפחה. בשלוש השנים האחרונות היא עוסקת במחקר ופיתוח במכון אדלר, שהחזון שלו הוא לתרום לשיפור היחסים בחברה בישראל ע"י יישום גישתו ההומניסטית חיובית חברתית של ד”ר אלפרד אדלר בשלושה מעגלי החיים: משפחה, עבודה וחברה.

במהלך השנים כתבה 7 ספרים בנושאים: סוציולוגיה של החינוך וחינוך בתוך המשפחה. בנוסף, פרסמה מאמרים רבים בארץ ובעולם.

שני עקרונות יסוד מנחים את עבודתה במהלך כל השנים:

  1. אהבה: אהבה לתחומי מחקרה , אהבה להוראה, אהבה לסביבת העבודה, אהבה לעמיתיה ואהבה גדולה לאלפי סטודנטים שלה.

  2. רצון לשלב בין הידע האקדמי למציאות היום יומית וליישם את הידע כדי להפוך את חיי הפרט וחיי החברה לטובים יותר.

בחייה האישיים שררה ושוררת אהבה גדולה, ועמוד השדרה המקצועי שלה נתרם רבות על ידי תורתו של אריך פרום, המעניקה משקל רב לאהבה בחיי האדם. לאחרונה, התגייסה רחל לפיתוח פרויקט האקדמיה ולהגשמת חזון "אמנות האהבה".

 

רחל פסטרנק.png

קייסי קיננבורג (KC Kinniburgh) - אחראית קשרי חוץ (International liaison), תוכנית עסקית(Buisness plan) ופיתוח תכנים (Content Development) של האקדמיה. 

במהלך השנים האחרונות עוסקת קייסי בפיתוח תכנים במגוון של תחומי ידע ובכתיבת תוכניות בתחום החינוך בחברות סטארט-אפ בארה"ב ובישראל.

עבור קייסי, החיבור המשמעותי לתורתו של אריך פרום הוא מתוך הדגש של פרום על שלושה המפתחות להתפתחות חברה בריאה: אהבה, חופש ועצמאות. יש לקייסי תשוקה עמוקה להשתתף בהטמעת חזון זה בחיי היומיום של הפרט ובקונטקסט של החברה והאנושות בכלל.

קייסי משתדלת לחיות לפי עקרון הבסיס של אריך פרום- הביופיליה, אהבה לטבע ולבני האנוש.  באופן טבעי, אמונתה בעקרונותיו של אריך פרום הובילו אותה להצטרף לצוות האקדמיה ל"אמנות האהבה".

 

קייסי.png

ליאור טל שדה (M.A) - יועץ התוכן של האקדמיה בנושא הגותו של אריך פרום.

בעל תואר שני במדעי המדינה ומנהל ציבורי, בוגר תוכנית "תהודה" - בית מדרש למנהיגות יהודית של "קולות" והמדרשה באורנים.

ליאור לומד ומלמד כבר שנים רבות את הגותו של פרום ואף כתב עליה במספר מאמרים והקדיש לה 3 פרקים בפודקאסט "קולות של רוח", אותו הוא עורך ומגיש.

הפודקאסט, המחבר בין עולמות הרוח לאתגרי החיים והחברה בישראל, משודר בגל"צ ובמגוון אפליקציות. (לכל פרקי פודקאסט קולות).

אחראי תוכן (CCO) 'קולות', מוביל ומנחה גם את עבודת בית המדרש של מטה ומנחי קולות. מנחה קבוצות שונות של בכירים ובהם מובילים בשלטון המקומי, מובילים חברתיים ומוביל פרויקטים שונים במסגרת החממה.

ליאור מלמד בבינה, מרצה קבוע בהשתלמויות לדרגים בכירים בצה"ל ובמקומות נוספים. בעבר היה ראש המכינה הקדם-צבאית של בינה. פרסם עשרות רבות של מאמרי דעה ופרשנות בעיתונות, וכן מספר מסות בספרים וכתבי-עת. ליאור מתמחה ביהדות חילונית ובשילוב של יהדות וסוגיות פוליטיות וציבוריות.

השתתף במספר סדרות טלויזיה ובהן סדרה על ישעיהו ליבוביץ וסדרה על הרמב"ם. 

נעמה בר און (M.A) - הערכה ופיתוח ארגוני של האקדמיה.

פסיכולוגית ארגונית וקלינית, מנהלת יחידת ההערכה במכון דוידסון, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן. מנהלת קבוצת "משתנים" להערכת תכניות חינוכיות וחברתיות.

נעמה חברה בהנהלת איפ"א – ארגון היועצים לפיתוח ארגוני בישראל.

נעמה עוסקת בהערכה, ייעוץ ופיתוח של תכניות חברתיות וחינוכיות עם המוסדות המובילים במדינה: ביטוח לאומי, שותפויות אדמונד דה רוטשילד, תוכנית מנדל, אגף מו"פ במשרד החינוך, ג'וינט, הסוכנות היהודית וקרן מימונידס, תכניות ממשלתיות ותכניות של עסקים פרטיים הפעילים בהקשרים חברתיים.

 

צור גולן (M.A) - יועץ פרסום, ניו-מדיה וקריאייטיב של האקדמיה.

צור גולן, מבכירי ענף הפרסום בישראל,  החל את סיפור האהבה שלו עם עולם הפרסום כקופירייטר בשנת 1994.
בשנת 1998, לאחר שזכה במספר פרסים ארציים עבור עבודתו היצירתית עבר ליעד הבא שלו: משרד הפרסום שלמור-אבנון-עמיחי Y&R, תל אביב, שם עבד 14 שנים בהן עלה והתקדם עד לתפקיד המנכ"ל.
במהלך כהונתו צור הוביל את שלמור-אבנון-עמיחי Y&R למעמד של סוכנות השנה בישראל חמש פעמים והפך אותו למשרד הפרסום הישראלי המצליח ביותר בחו"ל, שכולל זכיה בפרסים יוקרתיים בקאן 2009 ו- 2011.
כיום צור הוא הבעלים ומנהל הקריאייטיב הראשי בשלוחה הישראלית של משרד הפרסום הבינלאומי- M&C SAATCHI.
הרזומה שלו כולל כמה מהפרסים היוקרתיים ביותר, כולל 12 אריות הזהב בתחרות קאן, זהב ב Clio ופרסים רבים אחרים כולל ב- One Show, Eurobest, Epica, New York Festivals ו- Cresta.
צור שימש כחבר חבר מושבעים בפסטיבלי פרסום רבים כולל: קליאו, יורובסט, NYF, ADPRINT, Cresta ותחרויות מקומיות.

lior.jpg
naama%20pic._edited.jpg
Tzur1jpg.jpg
bottom of page